top of page
  • lydiavanboom

Waarom heeft Feng Shui toch zo'n zweverig imago?

Het woord energie lijkt dat soms al op te roepen. Als het om ons zelf gaat, weet iedereen wat ermee bedoelt wordt. We voelen heel goed of we genoeg energie hebben. Deze energie komt ergens vandaan... Goede voeding, rust en beweging vinden we logisch en zo ook een wandeling in de natuur om energie op te doen.

Deze zelfde energie stroomt ook door je huis. Feng Shui gaat vooral over het in balans brengen van deze aardse energie in je eigen leefomgeving en het opheffen van blokkades die de natuurlijke stroom in de weg staan. En het is dus gewoon natuurkunde!


Het gaat over berekeningen van magnetische velden van de windrichtingen en welke energie hiermee aangetrokken wordt.

De 5 elementen hebben allemaal een andere frequentie van energie en deze matchen met een bepaalde windrichting en daarmee met een bepaalde hoek van je huis. Gaaf toch dat de natuurlijk ons deze aanwijzingen geeft?! Moeten we er alleen wel iets mee doen 😉. Maar ja, als we het niet zien is het er niet... En toch laat de natuur heel duidelijk zien hoe energie stroomt. Zie jij kaarsrechte vormen en lijnen terug in een natuurlijk landschap? Als de natuur zijn gang mag gaan neemt het organische vormen aan, kijk naar glooiende heuvels, kronkelende rivieren en weelderige bossen. Zo kan de energie mooi rustig stromen.

Het is niet voor niets dat je de natuur opzoekt als je in een stad woont en werkt met zijn strakke architectuur en drukke wegen. De energie stroomt in de stad te snel en komt teveel obstakels tegen. Hier krijg je last van.

Wil jij in je eigen huis de rust en harmonie terugvinden dan kan ik je helpen.

Met kleine aanpassingen kan je al een fijnere leefomgeving creëren.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page