Persoonlijk  Wonen

Woonbladen aan de kant

Als ik instagram of de bekende woonbladen weer eens doorkijk, zie ik alleen maar mooi gestylde plaatjes. Ik vraag me altijd af hoe die mensen echt wonen. Je kan mij niet wijsmaken dat er altijd een verse bos bloemen staat en er nooit troep op de eettafel ligt. Of dat de kussens en het plaid de hele dag zo blijven liggen, het handig is dat dat hippe jasje van je baby aan de kastdeur blijft hangen en je huis altijd zo opgeruimd is. 
Natuurlijk, een mooi beeld kan inspireren, maar het is vaak niet de werkelijkheid.

Ik verbaas me ook dat iedereen dezelfde smaak heeft en deze verandert zodra er een nieuwe trend is. Overal zie ik dezelfde accessoires op een plankje staan (en iedereen heeft dus ook zo’n plankje), maar ja wat moet je ook als alle woonwinkels jou alleen dat plaatje laten zien...

Ik denk dat er behoefte is aan een ‘echt’ interieur,

waar je kan zien wie er woont of werkt en hoe er geleefd wordt.

En dan bedoel ik niet dat de foto’s aan de wand dit verraden, maar dat de uitstraling en indeling van je interieur past bij wie je bent, waar je voor staat of blij van wordt. Ben je extravert, kleurrijk, heb je veel gereisd, een bepaalde levens-visie, hou je van de natuur, lees je veel, doe je aan paardrijden…laat dit zien! Je voelt je thuis als je iets van jezelf terug ziet, je krijgt energie als je iets ziet waar je blij van wordt en herinneringen geven een prettig gevoel. Je hoort niet voor niks vaak zeggen: 'Ik vind het echt heel mooi, maar niet voor mij'. Nee, dat kan dus ook niet!

Een huis weerspiegelt jouw leven, maar andersom is dit ook zo. Jouw leef-stijl, passies en persoonlijkheid zouden jouw interieur moeten vormen en niet de voorgeschreven trends. 

Ik merk dat veel mensen zich hier niet van bewust zijn of het niet lukt hun interieur vanuit persoonlijke inspiratie vorm te geven. Je wordt dagelijks gevoed door tv-programma’s, woonbladen en social media, dus moet je best een beetje creatief zijn om het anders te doen. Het is gemakkelijker om de trends te volgen. Deze zijn soms ook mooi, maar passen ze echt bij jou? Wordt jij hier echt blij van of alleen omdat je nu aan een bepaald beeld voldoet?

Van alleen een mooi plaatje wordt je niet gelukkig.

Het is belangrijk dat er een fijne sfeer 'hangt' en dit heeft met zoveel meer te maken dan alleen een mooie styling. Klopt het met hoe jij woont of werkt? Wil jij bijv. dat je kinderen lekker gaan spelen? Stop de speelplek en het speelgoed dan niet weg, kinderen spelen waar jij bent en pakken wat in het zicht ligt. 

Maar ook de energie die er hangt kan een bepaald gevoel oproepen. De indeling, kleuren, materialen en persoonlijke spullen hebben allemaal invloed op de energie en dus hoe jij de ruimte beleeft. 

Wil jij graag wat veranderen in huis of op je werkplek, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Ik wil je graag helpen om een interieurplan te maken, waar je zelf mee aan de slag kan en aansluit op jouw persoonlijkheid, sfeer, woonbehoefte en energie.

pesoonlijk interieur

De eettafel lag altijd vol. Mijn dochter houdt nogal van knutselen en rommel. Deze tweedehands secretaire bood de oplossing; zij al haar spulletjes bij de hand, ik een lege tafel en een oud Frans meubeltje in de stijl waar ik van hou. Dat is voor mij persoonlijk wonen; de praktijk als uitgangspunt nemen en dit uitvoeren in jouw persoonlijke stijl.

Daarnaast staat deze hoek van het huis in de Feng Shui voor het AARDE element (kleur geel, beige, aardewerk) en het levensaspect wijsheid & groei. Een bureautje en boeken passen hier bij. De roze stoel, lampen en kaarsen (element VUUR) voeden AARDE.

" Make it work for real life"

Mijn aanpak

Vrijblijvend informatiegesprek

Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek gaan we verkennen waar je behoefte ligt, of dit past bij mijn aanpak en holistische visie en welke dienst of pakket hier het beste bij aansluit. Daarnaast kan ik wat verder ingaan op wat ik bied en toelichten wat de verschillende pakketten precies inhouden. Dit gesprek is telefonisch, maar kan gewenst ook bij jou thuis plaatsvinden (afhankelijk van de afstand).

 

Holistische visie en aanpak

Ik ben er van overtuigd dat een goed afgestemde leefomgeving bijdraagt aan je welzijn. Dit kan als je kijkt naar het geheel.

Wanneer je de volgende onderdelen op elkaar afstemt versterken ze elkaar:

  • Jouw persoonlijkheid, wie je bent, waar je blij van wordt, wat bij je past en wat je mooi vindt. Geen trend of woonstijl, maar eerst jijzelf als inspiratiebron!

  • Jouw woonbehoefte; hoe je woont, wat je vooral doet als je thuis bent, wat gemak oplevert, praktisch en leefbaar is voor jou. Dit is wat jij nodig hebt om fijn te kunnen wonen en/of werken.

  • De energiebalans van de ruimte; hoe stroomt de levensenergie in jouw huis, zijn er blokkades, verblijf jij vaak op de plek waar je de meeste energie krijgt. Het gebruik van Feng Shui geeft hier inzicht in, verdieping en persoonlijke verbinding met je leefomgeving.

 

Interieurplan maken

D.m.v. een vragenlijst die je voor de eerste afspraak invult bespreken we de eerste 2 onderdelen (persoonlijkheid en woonbehoefte), zodat we goed inzicht krijgen in wat je hiervan terug wilt zien in je interieur. Ook vraag ik je een persoonlijk inspiratiebeeld te zoeken. Juist geen interieurbeeld om te voorkomen jezelf direct een stijl toe te schrijven en plaatjes te gaan namaken. Ik ben opzoek naar een gevoel, iets waar je tot aangetrokken wordt, een sfeer, omgeving, landschap, foto, print/dessin, kleurenpalet, schilderij of iets waar jij voor staat.

Dit inspiratiebeeld gaan we onderzoeken en samen met alles wat we besproken hebben, probeer ik jou/jullie persoonlijke sfeer te vangen in een sfeer/inspiratiebord.

 

Feng Shui

Om ook de energie mee te nemen kan ik een Feng Shui analyse van jullie huis en de bewoners maken. Feng Shui gebruiken we als tool om de energie in je omgeving te analyseren. De uitkomsten bespreken we en nemen we waar gewenst mee in het interieurplan, maar hier hoeft de focus niet te liggen. 

De mate waarin je Feng Shui wilt toepassen is aan jou. Je kan kiezen voor algemene tips, een vleugje Feng Shui, een basisanalyse, een geavanceerde analyse of voor een analyse op een specifieke vraag. Je hele huis of 1 ruimte uitgewerkt, alles is mogelijk en heeft een andere prijs.

 

Zelf aan de slag…

Een persoonlijk interieur creëer je zelf! Het doel is om samen een basisplan te maken waar je zelf goed mee verder kan en keuzes op kan baseren. Het kiezen van de exacte meubels en accessoires vind ik persoonlijk en ga ik niet voor je doen. Afhankelijk van het pakket of gekozen uitbreiding kan dit natuurlijk wel samen. De uitvoering doe je dus vooral zelf. Je mag van mij verwachten dat ik met je onderzoek, vertaal naar beeld, ondersteun, aanvul met suggesties of ideeën en soms met adviezen kom. Het Feng Shui rapport is uiteraard meer adviserend, maar ook hier maak je zelf keuzes in hoe je iets toepast.

 

Alle pakketten kan je uitbreiden naar behoefte, met een extra afspraak of meerdere ruimtes (zie aanbod).

Binnen alle pakketten mag je me ook tussentijds of na het traject bellen, what’s appen of mailen met vragen of om mee te denken als je er even niet uitkomt. Kortom, ik werk graag laagdrempelig en informeel met je samen aan jouw plan!

1

Interieur en/of Feng Shui 

consult

 

2 uur advies bij jou thuis

 

€ 98,00

inspiratiebeeld persoonlijk interieur

2

Basispakket interieurplan

1 ruimte

Met een vleugje Feng Shui

 

€ 298,00

2 + 3 

Holistisch interieurplan

Basispakket interieurplan 

 +   Basis Feng Shui rapport

 

€ 498,00

Lydia van Boom  |   Prof. ter Veenstraat 45, 8302 GA Emmeloord   |   06 484 91 884   |   info@lydiavanboom.nl   |   KvK.nr: 74734962

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

© 2019 Lydia van Boom