Persoonlijk  Wonen

Woonbladen aan de kant

Als ik instagram of de bekende woonbladen weer eens doorkijk, zie ik alleen maar mooi gestylde plaatjes. Ik vraag me altijd af hoe die mensen echt wonen. Je kan mij niet wijsmaken dat er altijd een verse bos bloemen staat en er nooit troep op de eettafel ligt. Of dat de kussens en het plaid de hele dag zo blijven liggen, het handig is dat dat hippe jasje van je baby aan de kastdeur blijft hangen en je huis altijd zo opgeruimd is. 
Natuurlijk, een mooi beeld kan inspireren, maar het is vaak niet de werkelijkheid.

Ik verbaas me ook dat iedereen dezelfde smaak heeft en deze verandert zodra er een nieuwe trend is. Overal zie ik dezelfde accessoires op een plankje staan (en iedereen heeft dus ook zo’n plankje), maar ja wat moet je ook als alle woonwinkels jou alleen dat plaatje laten zien...

Ik denk dat er behoefte is aan een ‘echt’ interieur,

waar je kan zien wie er woont of werkt en hoe er geleefd wordt.

En dan bedoel ik niet dat de foto’s aan de wand dit verraden, maar dat de uitstraling en indeling van je interieur past bij wie je bent, waar je voor staat of blij van wordt. Ben je extravert, kleurrijk, heb je veel gereisd, een bepaalde levens-visie, hou je van de natuur, lees je veel, doe je aan paardrijden…laat dit zien! Je voelt je thuis als je iets van jezelf terug ziet, je krijgt energie als je iets ziet waar je blij van wordt en herinneringen geven een prettig gevoel. Je hoort niet voor niks vaak zeggen: 'Ik vind het echt heel mooi, maar niet voor mij'. Nee, dat kan dus ook niet!

Een huis weerspiegelt jouw leven, maar andersom is dit ook zo. Jouw leef-stijl, passies en persoonlijkheid zouden jouw interieur moeten vormen en niet de voorgeschreven trends. 

Ik merk dat veel mensen zich hier niet van bewust zijn of het niet lukt hun interieur vanuit persoonlijke inspiratie vorm te geven. Je wordt dagelijks gevoed door tv-programma’s, woonbladen en social media, dus moet je best een beetje creatief zijn om het anders te doen. Het is gemakkelijker om de trends te volgen. Deze zijn soms ook mooi, maar passen ze echt bij jou? Wordt jij hier echt blij van of alleen omdat je nu aan een bepaald beeld voldoet?

Van alleen een mooi plaatje wordt je niet gelukkig.

Het is belangrijk dat er een fijne sfeer 'hangt' en dit heeft met zoveel meer te maken dan alleen een mooie styling. Klopt het met hoe jij woont of werkt? Wil jij bijv. dat je kinderen lekker gaan spelen? Stop de speelplek en het speelgoed dan niet weg, kinderen spelen waar jij bent en pakken wat in het zicht ligt. Neem dus de praktijk als uitgangspunt voor het interieurplan en niet alleen dat mooie plaatje. 

Maar ook de energie die er hangt kan een bepaald gevoel oproepen. De indeling, kleuren, materialen en persoonlijke spullen hebben allemaal invloed op de energie en dus hoe jij de ruimte beleeft. Met Feng Shui hebben we hier ook aandacht voor en kijken we naar het geheel.

Wil jij graag wat veranderen in huis of op je werkplek en dat het op alle vlakken bij jou past? Ik help je graag een interieurplan te maken, waar je zelf mee aan de slag kan en aansluit op jouw persoonlijkheid, sfeer, woonbehoefte en energie. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Kijk voor mijn werkwijze bij het aanbod...

pesoonlijk interieur

De eettafel lag altijd vol. Mijn dochter houdt nogal van knutselen en rommel. Deze tweedehands secretaire bood de oplossing; zij al haar spulletjes bij de hand, ik een lege tafel en een oud Frans meubeltje in de stijl waar ik van hou. Dat is voor mij persoonlijk wonen; de praktijk als uitgangspunt nemen en dit uitvoeren in jouw persoonlijke stijl.

Daarnaast staat deze hoek van het huis in de Feng Shui voor het AARDE element (kleur geel, beige, aardewerk) en het levensaspect wijsheid & groei. Een bureautje en boeken passen hier bij. De roze stoel, lampen en kaarsen (element VUUR) voeden AARDE.

" Make it work for real life"

Holistisch interieurplan

BASIS

Persoonlijk Wonen  +

Basis Feng Shui rapport

€ 498,00

3

Interieur en/of Feng Shui 

consult

2 uur advies bij jou thuis

€ 98,00