• Lydia van Boom

5 tips om meer uit je huis te halen!

JE HUIS IS JE LICHAAM In de Feng Shui belichaamt je huis wie je bent. Zorg je goed voor je huis, dan heeft dit ook een positieve invloed op je lichaam. De voordeur is de mond, waar de levensenergie (adem) binnenkomt. De ramen zijn je ogen en oren en de kamers je organen/longen. Zet alles elke dag open om verse zuurstof binnen te halen en was je ramen om kansen te blijven zien. Trek die levensenergie naar binnen door je voordeur aantrekkelijk te maken, geef het kleur, een naambordje, zet mooie bloemen en potten neer en zorg ervoor dat het pad er naartoe vrij is. Probeer de voordeur zoveel mogelijk te gebruiken. Als deze vaak dicht blijft, omdat iedereen achterom gaat, ‘ademt’ je huis niet.

OPRUIMEN & SCHOONMAKEN Iedereen heeft wel een plek in huis die te vol staat, waar je je irriteert aan de troep, maar toch niet aanpakt. Opruimen betekent ruimte maken. Energie kan niet lekker stromen waar te veel spullen of rommel ligt. De ruimte wordt te Yin en trekt hierdoor negatieve energie aan. En omdat elke hoek in je huis ook een bepaald levensaspect (bagua) vertegenwoordigt, is de kans groot dat daar in je leven ook een stagnatie zit. Als je deze plek in je huis hebt opgeruimd en schoongemaakt, voel dan eens of je op dit levensgebied ook meer energie stroomt…

WAAR WORDT JIJ BLIJ VAN? Wordt je blij als je je huis binnenkomt? Zie je dat jij er woont? Wat heb je nodig om je thuis of niet alleen te voelen? Loop eens door je huis en voel wat jouw irriteert. Wat is er bijvoorbeeld te veel of te weinig? Ik nodig je uit om in 5 minuten een lijstje te maken van dingen waar jij blij van wordt… Zie je hier iets van terug in je huis?

ZIEKTE ENERGIE VERZWAKKEN In de geavanceerde Feng Shui kijken we ook naar jaar-energieën. De ziekte CHI (energie) zit dit jaar in het Zuiden en is sterk! Probeer zo min mogelijk te verblijven in de Zuidhoek van je huis. Vooral als je daar slaapt of werkt wordt je beïnvloed door deze negatieve energie, helemaal nu we veel thuiswerken. Slaap ook liever niet richting het Zuiden. Je slaaprichting is de richting waarin je hoofd wijst als je in bed ligt. De energie komt namelijk via je kruin binnen als je slaapt.

Het Zuiden staat voor VUUR en de ziekte energie heeft het element AARDE. Volgens de 5 elementencyclus kan je AARDE verzwakken met METAAL. Gebruik METAAL, vooral het geluid van metaal, zoals een windgong, klankschaal of simpele belletjes om de ziekte energie in het Zuiden te overwinnen. En vermijd VUUR in het Zuiden. Steek dit jaar geen kaarsen of een openhaard aan en haal accessoires in vurige kleuren weg, zoals rood, paars, oranje en fel roze.


PLANTEN Iedereen weet ondertussen dat natuur en groen een positief effect heeft op je welzijn. Planten en bloemen zijn ook mooie energizers in je huis. Ze creëren yang energie en staan voor groei. Plaats (grote) planten in ‘dode’ hoekjes, maar juist ook voor muren die samen een scherpe hoek vormen of een scherpte hoek van een kast/plank. Dit zijn plekken waar de energie te krachtig samenkomt of de energiestroom doorgesneden wordt. Dit vormt onrustige en soms zelfs agressieve energie. Planten (maar ook verlichting en een kristallen bol) ‘ronden’ deze scherpe hoeken af en verspreiden zo de energie.

Het Oosten en Zuidoosten vertegenwoordigen het element HOUT en door het plaatsen van planten/bloemen en de kleur groen breng je deze hoeken van je huis in balans en activeer je de energie die bij de levensthema’s ‘gezondheid & familie’ (Oosten) en ‘rijkdom’ (Zuidoosten) hoort. Plaat in het Zuiden planten (=HOUT) om het element VUUR op te laaien en daarmee het thema ‘Roem & Erkenning’.

45 keer bekeken0 reacties

Lydia van Boom  |   Prof. ter Veenstraat 45, 8302 GA Emmeloord   |   06 484 91 884   |   info@lydiavanboom.nl   |   KvK.nr: 74734962

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

© 2019 Lydia van Boom