Feng Shui

Acupunctuur voor je huis

"Feng shui, dat gaat toch over hoe je meubels neerzet? En energie enzo?"

Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, maar vinden het ook een beetje zweverig. Het woord energie lijkt dat vaak al op te roepen. Maar als het om ons zelf gaat, weet iedereen wat ermee bedoelt wordt. We voelen heel goed of we genoeg energie hebben. Deze energie komt ergens vandaan. Goede voeding, rust en beweging vinden we logisch en zo ook een wandeling in de natuur om energie op te doen. Deze zelfde energie stroomt ook door je huis en beïnvloed jou ook.

Feng Shui gaat vooral over het lekker laten stromen van deze aardse energie in je eigen leefomgeving en het in balans brengen hiervan. En is in de basis gewoon natuurkunde...

Het betekent letterlijk wind en water, de twee belangrijkste natuurkrachten die zorgen voor het verspreiden van de levensenergie (Chi). Door eeuwenlange observaties van de natuur is inzicht gekregen in de manier waarop (woon)plekken van invloed zijn op ons welzijn.

Feng Shui gaat er vanuit dat alles en iedereen om ons heen bestaat uit energie en onderdeel is van het grote geheel. Energieën reageren op elkaar, wat maakt dat jij beïnvloed wordt door je omgeving, maar de omgeving ook door jou wordt beïnvloed. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom een kamer waar net ruzie is geweest niet prettig voelt om te zijn.

Feng Shui is een methode die de energie in je leef- en werkomgeving analyseert en de energiestroom in balans brengt. Je kan het zien als acupunctuur voor je omgeving. Een goede circulatie van deze levensenergie heeft een helende werking op de mens. Het brengt een gezond leefklimaat, harmonieuze relaties en welzijn op verschillende levensaspecten.

Feng Shui is de Chinese studie van de relatie tussen de mens en zijn omgeving.

De basis van Feng Shui wordt gevormd door de wisselwerking tussen Yin en Yang, de levensenergie Chi en de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal.

Deze drie basisprincipes geven ons aanwijzingen hoe we d.m.v. indeling, inrichting, kleur, vorm, materialen en symbolen een interieur kunnen creëren die harmonie en rust geeft.

De klassieke stroming gaat uit van de natuur en werkt met een kompas. Het gaat over berekeningen van magnetische velden van de windrichtingen en welke energie hiermee aangetrokken wordt. De 5 elementen hebben allemaal een andere frequentie van energie en deze matchen met een bepaalde windrichting en daarmee met een bepaalde hoek van je huis.

De 5 elementencyclus speelt een belangrijke rol en laat zien hoe de elementen elkaar beïnvloeden. De Pa Kua (ook wel bagua) is het raster wat de energieverdeling van je huis laat zien en welke 9 levensaspecten de windrichtingen vertegenwoordigen.

Een Feng Shui analyse vertelt ook welke ruimtes kansen kunnen aantrekken en in welke ruimte je als bewoners de meeste of juist minste energie krijgt. Ieder persoon heeft een energiegetal met geboorte element, wat jou vertelt waar in huis jij bijv. het beste kan slapen of werken. Door deze verbinding aan te gaan met je leefomgeving wordt het dus echt persoonlijk.

De geavanceerde Feng Shui werkt niet alleen met plaats en ruimte, maar ook met het aspect tijd. Zo kan er berekend worden welke energie is vastgelegd tijdens de bouw van het huis en hoe de energie per jaar verschilt. 

Drie soorten geluk. In de Feng Shui wordt uitgegaan van drie aspecten die ons geluk of welzijn beïnvloeden. Het (hemelse) geluk waarmee we geboren zijn, het aardse geluk dat ontstaat door onze omgeving en het geluk van de mensheid waar we zelf voor kunnen zorgen, dus de keuzes die we zelf maken. Feng Shui gaat over het aardse geluk en zou dus 1/3 van je welzijn of geluk beïnvloeden.

5 elementen cyclus Feng Shui
bagua - energieverdeling Feng Shui

Deze oosterse filosofie staat dichterbij de natuur dan we in het Westen gewend zijn.

Energie blijft misschien onzichtbaar, maar de natuur laat heel duidelijk zien hoe energie stroomt. Zie jij kaarsrechte vormen en lijnen terug in een natuurlijk landschap? Als de natuur zijn gang mag gaan neemt het organische vormen aan, kijk naar glooiende heuvels, kronkelende rivieren en weelderige bossen. Zo kan de energie mooi rustig stromen.

Het is niet voor niets dat je de natuur opzoekt als je in een stad woont en werkt met zijn strakke architectuur en drukke wegen. In het Westen gebruiken we vooral rechte lijnen. De energie stroomt hier te snel en komt teveel obstakels tegen. Hier krijg je last van.

Gelukkig wordt Feng Shui ook bij ons weer wat populairder, helaas is dit dus ook trendgevoelig.  Het wordt steeds meer erkent als wetenschap en natuurkundig gegeven. Maar deze tijd vraagt ook om een andere manier van kijken, bewuster om te gaan met de aarde, voeding, ons lichaam en dan kan onze leefomgeving daar niet in achterblijven. Door je huis ook als lichaam te zien, is het logisch dat een goede circulatie van de energie leidt tot meer rust en levensvreugde.

Wist je dat succesvolle multinationals, zoals Shell en Nike, maar ook beroemdheden als Oprah Winfrey en Donald Trump gebruik maken van Feng Shui? 

Wil jij meer weten over Feng Shui en wat dit voor jou kan betekenen?

Door mijn opleiding aan de Feng Shui Design Academy in de klassieke stroming, ben ik gediplomeerd Feng Shui expert en kan ik je helpen je leefomgeving vanuit een holistische visie te bekijken.

Ik kan samen met je door je huis lopen, een analyse van je huis maken of kijken welke invloed je woon-werkomgeving heeft op een specifieke vraag, bijv. slecht slapen, carrière of relaties. Dit alles kan ook in combinatie met een persoonlijk interieurplan. Zie verder mijn aanbod.

"Feng Shui kijkt verder dan een mooi plaatje - 

het kijkt in de ziel van de ruimte "

luis-eusebio-GrY5z1DGWeU-unsplash.jpg

2

Basis Feng Shui Rapport

+ consult

Basis Feng Shui analyse

van het hele huis en bewoners

€ 248,00

Feng Shui  - Pa Kua en rituelen

2+

Geavanceerd Feng Shui Rapport

+ consult

Basis Feng Shui rapport +

analyse van alle energievelden

 € 498,00

elementen2a.jpg

4

In je element!

Digitaal geboorte-element +

telefonische uitleg

€ 48,00