top of page
  • lydiavanboom

Feng Shui werkkamer tips

Bijgewerkt op: 14 dec. 2021

Nu we veel thuiswerken is mijn werkkamer grotendeels overgenomen door mijn man. Maar wel gezellig om een keer een 'collega' naast me te hebben!

Je thuiswerkplek is nu dus een ruimte waar je veel bent. Daarom een paar Feng Shui tips om je werkkamer van een goede energie te voorzien:

• Plaats je bureau nooit tegen een muur. Dit blokkeert je creativiteit en je kansen.

• En dit zorgt er soms ook voor dat je met je rug naar de deur zit. Het geeft onrust als je niet ziet wie er binnenkomt. Liever ook niet onder een trap of met je rug naar het raam. Als dit niet anders kan, probeer het raam af te schermen met gordijnen of planten in de vensterbank.

• De mooiste plek om je werkplek te plaatsen is de 'machtspositie'. Dit is de hoek diagonaal tegenover de deur, met uitzicht op de ruimte. Hier slaat de energie neer. Zit dus niet direct tegenover de deur, je zit dan in de binnenkomende stroom. Dit is geen lekkere energie.

• Een dichte wand achter je en eventueel een mooie afbeelding van bergen/rotsen zorgt voor 'steun in de rug'.

• Zit niet onder een (grote) plafondbalk en zorg dat er geen scherpe hoek of rand, van bijv. een kast of muur op jouw gericht is. Op een kantoor kan dat ook een pilaar zijn. Hier komt energie te heftig samen of de natuurlijke, voedende energiestroom wordt onderbroken. Dit zorgt voor onrustige energie. Door hier verlichting op te laten schijnen of een plant voor te zetten, zorg je dat de hoek 'afgerond' wordt of dat de energie zich beter kan verspreiden.·


• Zit ook niet onder een TE schuine wand. De energie wordt hier namelijk omlaag gedrukt, wat hoofdpijn kan geven of een drukkend gevoel. Je kan ook last van je schouders krijgen. Op de foto van mijn werkkamer zit mijn man wel onder een schuine wand te werken, maar deze foto vertekent. Hier zit namelijk wel een meter tussen de schuine wand en zijn hoofd, wat vaak geen klachten oplevert. Het gaat vooral om zitplekken waar de schuine wand dicht op je zit.


• Een werkkamer heeft yang energie nodig, omdat je hier productief wilt zijn. Zorg dus voor veel daglicht of goede verlichting. Qua inrichting gebruik je niet te donkere kleuren, lichte felle kleuren geven meer actieve energie. Ook een hoge, grote ruimte, harde materialen en planten zorgen voor yang energie. Maar zorg altijd voor balans. Te veel van dit alles, kan ook te yang aanvoelen, wat sneller stress, boosheid en agressie met zich mee kan brengen.

Een werkplek in een slaapkamer is daarom ook geen goed idee. De slaapfunctie is heel yin, hier heb je rustige energie nodig en zo richt je deze kamer ook in. Werken past hier niet bij!

• Hang dingen op waar je trots op bent, wat je bereikt hebt of die jou inspireren. Maak het persoonlijk met een sfeer waar jij graag bent!

Dit zijn algemene tips, die een belangrijke basis vormen voor de indeling en inrichting van je werkkamer. Daarnaast is het ook goed om in een voor jouw gunstige hoek van je huis te werken (8 huizen methode) en je bureau in een voor jou gunstige kijkrichting te zetten. Dit heeft te maken met je persoonlijke kua(energie) getal, die ik eenvoudig voor je kan berekenen. Verder laat de energiekaart van je huis ook nog andere energielagen zien die van invloed zijn op de kwaliteit van de energie in de ruimte. Van hieruit kan je kleuren en materialen kiezen die passen bij de energie die daar overheerst (5 elementenleer). Zo ervaar je een kloppend geheel, een ruimte die in balans is.


In een Feng Shui consult komen deze onderdelen allemaal langs, zo ook de buitenomgeving die vanuit de Feng Shui gezien eigenlijk de grootste invloed heeft op jouw levensenergie. Loopt alles lekker, stroom het, of voel je je snel moe, ervaar je vaak stagnatie, moet je veel moeite doen met het bereiken van doelen? De Chi flow naar en in jouw huis (van buiten uit) heeft hier veel mee te maken...


Succes en werkse!

3.932 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page