• lydiavanboom

Feng Shui werkkamer tips

Nu we in de corona-crisis allemaal moeten thuiswerken is mijn werkkamer grotendeels overgenomen door mijn man. Maar wel gezellig om een keer een 'collega' naast me te hebben!

Je thuiswerkplek is nu dus een ruimte waar je veel bent. (Tenminste als je al tijd hebt om te werken met de kids thuis 😉) Daarom een paar Feng Shui tips om je werkkamer van een goede energie te voldoen:

• Plaats je bureau nooit tegen een muur,. Dit blokkeert je creativiteit en je kansen.

• En dit zorgt er soms ook voor dat je met je rug naar de deur zit. Het geeft onrust als je niet ziet wie er binnenkomt. Liever ook niet met je rug naar het raam. Als dit niet anders kan, probeer het af te schermen met gordijnen of planten in de vensterbank.

• De mooiste plek om je werkplek te plaatsen is de 'machtspositie'. Dit is in de hoek diagonaal tegenover de deur. Hier slaat de energie neer. Zit niet direct tegenover de deur, je zit dan in de binnenkomende stroom. Dit is geen lekkere energie.

• Een dichte wand achter je en eventueel een mooie afbeelding van bergen/rotsen of een daadwerkelijke grote steen zorgt voor 'steun in de rug'.

• Zit niet onder een plafondbalk en zorg dat er geen scherpe hoek of rand (van een kast of muur) op jouw gericht is. Op een kantoor kan dat ook een pilaar zijn. Hier komt energie te heftig samen en zorgt voor onrust en geen goede energiestroom. Door hier verlichting op te laten schijnen, een plant voor te zetten/hangen of een kristallen bol/windgong, zorg je dat de hoek 'afgerond' wordt en de energie zich beter kan verspreiden.

• Hang dingen op waar je trots op bent, wat je bereikt hebt of die jou inspireren. Maak het persoonlijk met een sfeer waar jij graag bent!

Dit zijn algemene tips, die een belangrijke basis vormen. Daarnaast is het ook goed om in een voor jouw gunstige hoek van je huis te werken en je bureau in een voor jou gunstige kijkrichting te zetten. Dit heeft te maken met je persoonlijke kua(energie) getal, die ik eenvoudig voor je kan berekenen. Je geboorte-element vertelt je ook waar en hoe jij 'in je element' bent. Wil je weten welke specifieke kleuren, materialen, vormen en symbolen de energie in jouw werkkamer in balans brengen en versterken, kan ik de energieverdeling (bagua) op jouw plattegrond tekenen, zodat je weet welk element welke hoek van je huis vertegenwoordigt.


Succes en werkse!

327 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven