top of page
  • lydiavanboom

Feng Shui Consult


Ik rij een mooie straat in, parkeer de auto waar ik een plekje zie en loop het laatste stukje. Ik loop het huis voorbij waar ik moet zijn, ondanks mijn voorbereiding en idee van hoe het huis eruit ziet. Geen naamplaatje en huisnummer en zelfs 2 voordeuren...


Direct een mooie binnenkomer dit, want de CHI komt van buiten en moet je huis wel kunnen vinden, zodat het via je voordeur de rest van je huis kan voeden.


Deze klant heeft dit consult als verrassing voor haar verjaardag gekregen van een vriendin. Ze vind het een erg leuk cadeau,

haar vriendin had goed ingeschat dat ze hierin geïnteresseerd is.


Ze woont hier fijn, maar toch zijn er wel wat zaken waar ze tegenaan loopt, Aan de hand van het het naslagwerk met toepassing op haar eigen plattegrond (PaKua) en energie van alle bewoners (geboorte-elementen en gunstige plekken in huis), neem ik haar mee in de energiestroom van haar huis...


Er lopen vaak mensen dicht langs het huis omdat er geen voortuin is, wat weinig privacy geeft. En bezoekers staan regelmatig bij de verkeerde voordeur, die aan de binnenkant dichtgemetseld is. De voorgevel moet nog opgeknapt worden, vandaar dat ie nu wat kaal is.

De voordeur die gebruikt wordt kan gemarkeerd worden door een andere kleur (die past bij het element van die plek) en de ongebruikte voordeur kan meegenomen worden in de kleur van de gevel (incl. kozijnen). Bloempotten aan beide zijde van de voordeur maken een soort poortje naar de voordeur en samen met een bankje komt er wat meer afstand tussen het huis en het looppad. Daarnaast kijken we wat passend is in de vensterbanken, ook rekening houdend met welke elementen die hoek van het huis vertegenwoordigen. Er mogen nog wel wat planten bij.


Verder vertelt ze dat ze bijna nooit op de stoelen voor de TV zitten, maar altijd op de bank. Terwijl die stoelen heerlijk zitten. Naast dat dit ook een redelijk zichtbare plek is vanuit buiten, is hier ook een 'gifpijl' op gericht. De hoek van de muur wijst op de stoelen, wat maakt dat je in een versnelde energiestroom zit. Dit is heftige energie en nodigt niet uit om te ontspannen. Op deze plek kan een mooie hangplant of grote hoge plant komen, wat deze hoek 'afrondt'.


Ze slaapt slecht, dus de slaapkamer is een aandachtspunt in dit consult. Als eerste laat ik zien dat ze in 1 van haar 4 ongunstige hoeken (windrichtingen) slaapt. De slaapkamers zijn niet gemakkelijk om te draaien, maar er is gelukkig meer om rekening mee te houden, eigenlijk nog belangrijker... namelijk de positie van het bed in de ruimte. Ook hier wijst de hoek van een muur precies op de plek waar haar hoofd ligt. En nog een belangrijk 'detail', er loopt een balk op het plafond over het schuine dak, precies over het midden van het bed. Naast dat dit ook een gifpijl is, kan dit ook als een soort letterlijke blokkade voelen tussen de partners.


Door een inbouwkast is het niet direct mogelijk het bed in de meest gunstige positie neer te zetten, maar een kwartslag draaien kan wel. En ondanks dat ze dan onder een raam gaan slapen en niet in een gunstige slaaprichting, lijkt dit een betere optie (het is altijd ervaren). Met tips als een dicht hoofdbord, zware verduisterende gordijnen, een kristallen bol voor een andere balk, een zachtere kleur (lichtgroen omdat het de HOUT-hoek is) op de muur en de spiegel weg/ of draaien, ontstaat er een betere energiestroom waardoor ze waarschijnlijk meer tot rust komt.


Dit is een kleine greep uit alle adviezen, want ook het gebruik van de elementen in het interieur en de slaapkamers van de kinderen zijn uiteraard langsgekomen. In 2 uurtjes kan niet alles langskomen en de meeste adviezen zijn mondeling, maar door de uitleg in het naslagwerk, kan je goed zelf aan de slag...

(Een Feng Shui rapport is uitgebreider, hierin wordt de analyse ook uitgeschreven en de tips die hieruit volgen).


Deze klant was verrast en erg enthousiast. De ruimtes waar ze het liefst verblijft in huis, zijn ook volgens Feng Shui haar gunstige plekken. Ze kon niet wachten om aan de slag te gaan en alles nog eens rustig na te lezen!


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page