Holistisch interieurplan 

Kijken naar het geheel

Holisme wordt vaak geassocieerd met iets spiritueels of een alternatieve visie. Nou past dat inderdaad vaak in die hoek, maar het is een manier van denken die op alles kan worden toegepast. Holisme komt van het Griekte woord 'holos' en betekent: kijken naar het geheel, wat meer oplevert dan de som van de verschillende onderdelen. Deze visie gaat er vanuit dat alles met elkaar verbonden is; hemel en aarde, lichaam en geest, mens en omgeving en alles daar tussen. Dit betekent dat alles elkaar beïnvloed, niks op zichzelf staat en je als mens onderdeel bent van het geheel.

Zo wil ik ook graag met jou naar je leefomgeving kijken. Ik ben ervan overtuigd dat de inrichting van je woon- en werkomgeving bijdraagt aan je welzijn als je kijkt naar het geheel. Wanneer je op deze verschillende niveaus afstemt versterken ze elkaar en daarmee jouw gevoel van welzijn:

 

  • Je huis of werkplek laat zien wie er woont; persoonlijke spullen die laten zien waar jij voor staat en van houdt. Een sfeer die past bij jouw persoonlijkheid en uitstraalt waar jij blij van wordt. Geen trend of woonstijl, maar jijzelf als  inspiratiebron!

 

  • Het ondersteunt in je eigen manier van wonen en leven. Wat jij nodig hebt om fijn te wonen, comfort te ervaren in je dagelijkse bezigheden en te kunnen doen wat jij leuk vindt thuis. Praktisch en leefbaar!

 

  • De energie in je leef- of werkomgeving is in balans door een goede circulatie van de levensenergie, gebruik van de 5 elementen en wisselwerking tussen yin & Yang (rustige en actieve energie). 

 

  • Jouw persoonlijke energie en die van je leefomgeving is op elkaar afgestemd. D.m.v. Feng Shui kan je bepalen waar in huis je de meest positieve energie krijgt en zo kan je de indeling, dus waar je slaapt en veel verblijft, hierop aanpassen.

Als deze verschillende niveau's samenkomen ben je in balans met je omgeving.

Dit geeft harmonie en rust in je interieur en daarmee ook in je leven, omdat de energie van de omgeving weer van invloed is op jou. En andersom natuurlijk. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen daarom niet los van elkaar gezien worden. Als op het ene niveau iets veranderd is heeft dat direct effect op het andere. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Als jij de indeling in huis verandert, omdat je dit mooier vindt (dit draagt bij aan je welzijn), maar je daardoor de tv niet goed kan zien of de kinderen geen speelplek meer hebben, lever je in op comfort. Het is aan jou om te onderzoeken wat zwaarder weegt.
Maar wanneer een kleur op de muur jouw erg aanspreekt, meer licht in huis brengt en ook nog eens afgestemd is met de energie op die plek, versterkt dit dubbel.

In dit geval win- win, maar dat lukt niet altijd. Door alles mee te nemen en te bekijken wat voor jou belangrijk is, kan je weloverwogen keuzes maken. Ik kan dit niet voor je bepalen, maar met deze holistische kijk op interieur wil ik je dus helpen de verbinding te maken tussen jou en je eigen leefomgeving, dit te vertalen in beeld en plan van aanpak, zodat je zelf aan de slag kan…

"When a flower doesn't bloom, you fix te environment in which it grows -
not the flower"

- Alexander den Heijer

Mijn aanpak

Vrijblijvend informatiegesprek

Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek gaan we verkennen waar je behoefte ligt, of dit past bij mijn aanpak en holistische visie en welke dienst of pakket hier het beste bij aansluit. Daarnaast kan ik wat verder ingaan op wat ik bied en toelichten wat de verschillende pakketten precies inhouden. Dit gesprek is telefonisch, maar kan gewenst ook bij jou thuis plaatsvinden.

Interieurplan maken

D.m.v. een vragenlijst die je voor de eerste afspraak invult bespreken we bovenstaande onderwerpen en jou/jullie wensen, zodat we goed inzicht krijgen in wat je hiervan terug wilt zien in je interieur. Ook vraag ik je een persoonlijk inspiratiebeeld te zoeken. Juist geen interieurbeeld om te voorkomen jezelf direct een stijl toe te schrijven en plaatjes te gaan namaken. Ik ben opzoek naar een gevoel, iets waar je tot aangetrokken wordt, een sfeer, omgeving, landschap, foto, print/dessin, kleurenpalet, schilderij of iets waar jij voor staat.

Dit inspiratiebeeld gaan we onderzoeken en samen met alles wat we besproken hebben, probeer ik jou/jullie persoonlijke sfeer te vangen in een sfeer/inspiratiebord.

 

Feng Shui

Om ook de energie mee te nemen kan ik een Feng Shui analyse van jullie huis en de bewoners maken. Feng Shui gebruiken we als tool om de energie in je omgeving te analyseren. De uitkomsten bespreken we, als dit gewenst is, d.m.v. een rapport en nemen we mee als onderlegger voor het interieurplan. Als jij vooral naar de energiebalans in je huis wilt kijken en niet zozeer een nieuw interieurplan wilt maken, kan je uiteraard ook alleen een Feng Shui analyse laten maken en geldt bovenstaande aanpak niet of gedeeltelijk.

De mate waarin je Feng Shui wilt toepassen is ook aan jou. Je kan kiezen voor algemene tips, een vleugje Feng Shui, een basisanalyse, een geavanceerde analyse of voor een analyse op een specifieke vraag. Je hele huis of 1 ruimte uitgewerkt, alles is mogelijk en heeft een andere prijs.

 

Zelf aan de slag…

Een persoonlijk interieur creëer je zelf! Het doel is om samen een basisplan te maken waar je zelf goed mee verder kan en keuzes op kan baseren. Het kiezen van de exacte meubels en accessoires vind ik persoonlijk en ga ik niet voor je doen. Afhankelijk van het pakket of gekozen uitbreiding kan dit natuurlijk wel samen. De uitvoering doe je dus vooral zelf. Je mag van mij verwachten dat ik met je onderzoek, vertaal naar beeld, ondersteun, aanvul met suggesties of ideeën en soms met adviezen kom. Het Feng Shui rapport is uiteraard meer adviserend, maar ook hier maak je zelf keuzes in hoe je iets toepast.

 

Alle pakketten kan je uitbreiden naar behoefte, met een extra afspraak of meerdere ruimtes (zie aanbod).

Binnen alle pakketten mag je me ook tussentijds of na het traject bellen, what’s appen of mailen met vragen of om mee te denken als je er even niet uitkomt. Kortom, ik werk graag laagdrempelig en informeel met je samen aan jouw plan!

inspiratiebeeld persoonlijk interieurplan

2

Basispakket interieurplan

1 ruimte

Met een vleugje Feng Shui

 

€ 298,00

5 elementen Feng Shui

3

Basis Feng Shui Rapport

+ consult

Toepassing tijdens consult

 

€ 248,00

2 + 3 

Holistisch interieurplan

Basispakket interieurplan 

 +   Basis Feng Shui rapport

 

€ 498,00

Lydia van Boom  |   Prof. ter Veenstraat 45, 8302 GA Emmeloord   |   06 484 91 884   |   info@lydiavanboom.nl   |   KvK.nr: 74734962

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

© 2019 Lydia van Boom