Holistisch interieurplan 

Kijken naar het geheel

Holisme wordt vaak geassocieerd met iets spiritueels of een alternatieve visie. Nou past dat inderdaad vaak in die hoek, maar het is een manier van denken die op alles kan worden toegepast. Holisme komt van het Griekte woord 'holos' en betekent: kijken naar het geheel, wat meer oplevert dan de som van de verschillende onderdelen. Deze visie gaat er vanuit dat alles met elkaar verbonden is; hemel en aarde, lichaam en geest, mens en omgeving en alles daar tussen. Dit betekent dat alles elkaar beïnvloed, niks op zichzelf staat en je als mens onderdeel bent van het geheel.

Zo wil ik ook graag met jou naar je leefomgeving kijken. Ik ben ervan overtuigd dat de inrichting van je woon- en werkomgeving bijdraagt aan je welzijn als je kijkt naar het geheel. Wanneer je op deze verschillende niveaus afstemt versterken ze elkaar en daarmee jouw gevoel van welzijn:

 

  • Je huis of werkplek laat zien wie er woont; persoonlijke spullen die laten zien waar jij voor staat en van houdt. Een sfeer die past bij jouw persoonlijkheid en uitstraalt waar jij blij van wordt. Geen trend of woonstijl, maar jijzelf als  inspiratiebron!

 

  • Het ondersteunt in je eigen manier van wonen en leven. Wat jij nodig hebt om fijn te wonen, comfort te ervaren in je dagelijkse bezigheden en te kunnen doen wat jij leuk vindt thuis. Praktisch en leefbaar!

 

  • De energie in je leef- of werkomgeving is in balans door een goede circulatie van de levensenergie, gebruik van de 5 elementen en wisselwerking tussen yin & Yang (rustige en actieve energie). 

 

  • Jouw persoonlijke energie en die van je leefomgeving is op elkaar afgestemd. D.m.v. Feng Shui kan je bepalen waar in huis je de meest positieve energie krijgt en zo kan je de indeling, dus waar je slaapt en veel verblijft, hierop aanpassen.

Als deze verschillende niveau's samenkomen ben je in balans met je omgeving.

Dit geeft harmonie en rust in je interieur en daarmee ook in je leven, omdat de energie van de omgeving weer van invloed is op jou. En andersom natuurlijk. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen daarom niet los van elkaar gezien worden. Als op het ene niveau iets veranderd is heeft dat direct effect op het andere. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Als jij de indeling in huis verandert, omdat je dit mooier vindt (dit draagt bij aan je welzijn), maar je daardoor de tv niet goed kan zien of de kinderen geen speelplek meer hebben, lever je in op comfort. Het is aan jou om te onderzoeken wat zwaarder weegt.
Maar wanneer een kleur op de muur jouw erg aanspreekt, meer licht in huis brengt en ook nog eens afgestemd is met de energie op die plek, versterkt dit dubbel.

In dit geval win- win, maar dat lukt niet altijd. Door alles mee te nemen en te bekijken wat voor jou belangrijk is, kan je weloverwogen keuzes maken. Ik kan dit niet voor je bepalen, maar met deze holistische kijk op interieur kan ik je wel 

helpen de verbinding te maken tussen jou en je eigen leefomgeving en dit te vertalen in beeld, zodat je zelf aan de slag kan…

"When a flower doesn't bloom, you fix te environment in which it grows -
not the flower"

- Alexander den Heijer

1

Holistisch interieurplan

BASIS

Persoonlijk Wonen +  

Basis Feng Shui rapport

 

€ 498,00

2

Basis Feng Shui Rapport

+ consult

Basis Feng Shui analyse

van het hele huis en bewoners

 

€ 248,00

2+

Geavanceerd Feng Shui Rapport

+ consult

Basis Feng Shui Rapport +

analyse van alle energievelden

 

€ 498,00